15 sekretet e Iphone

Iphone yt mund të bëjë shumë gjëra, por  a mund të bëjë atë që ti do? Mbase. Inxhinierët dhe dizenjuesit e Apple janë shumë të vendosur për të bërë produkte sa më miqësore me përdoruesit dhe të paraprijnë nevojat tuaja sa më shumë të jetë e mundur. Sidoqoftë ata nuk janë  edhe aq të mirë në informimin e klientëve të tyre, për gjërat që produktet e tyre mund të bëjnë. Dhe me çdo përditësim të ri të iOS vjen me shumë funksione. Ti nuk mund ta njohësh telefonin që ke blerë, por në një mënyrë më të mirë. Ndaje këtë artikull me të gjithë fanatikët Apple që njeh ti!

1-Vendos një kohë gjumi për muzikën tënde

Nëse të pëlqen të dëgjosh muzikë të qetë dhe relaksuese, por nuk dëshiron ta  mbash  edhe pasi jeni në gjumë, ti mund të vendosni një kohëmatës përmes app Clock.

2-Krijo modelin tënd të  ziles

Ti mund të vendosësh dridhjen të krijuar nga vetë ti, të cilën mund ta rregullosh për kontakte të caktuara ose për lloje të njoftimëve. Shko vetëm në Settings> Sounds> Ringtones> Vibration>. Krijo dridhjen tënde dhe përdor gishtin tuaj për të krijuar modelin, shkruan dritare.net.

3- Alarmin me dritë

Nëse ju jeni në një restorant të mbushur me njerëz duke pritur një telefonatë të rëndësishme, ti mund ta humbësh lehtë zilen ose dridhjen që mund t’ju vijë në celularin tuaj. Kalojeni në këtë nivel duke mundësuar që njoftimet të të vijnë në kamerën LED, për njoftimet e Settings>General> Accessibility

4- Tunde për të ndrequr gabimet gjatë typing

Ti vetëm duhet ta shkundësh celularin tënd, për të ndrequr gabimet gjatë typing.

5-Bëje celularin tënd më të shpejtë duke pastruar RAM-in

Në qoftë se ti mban shtypur butonin që shërbën për ta fikur, pastaj në ekran do të dalë opsioni  i fikjes, pastaj nëse shtypni butonin që ndodhet në qendër të celularit, pastaj do ta largoni nga ekrani.

6-Bëje telefonin tënd më të shpejtë duke pastruar cache

Nëse pastrami i RAM, nuk e ka ndihmuar shumë pastrimin e cache. Në App Store, Podcast, Music, dhe Game Center, prek rreth një butoni 10 herë për të pastruar the cache.

7-Kontrolloni kohën  për mesazhet në celular

A nuk është e besdishme që bisedat jote të eci pa kohë, dhe pa asnjë lidhje me realitetin? Koha për mesazhe të vërteta është atje, jashtë ekranit.  Kalo me gishtin tuaj të majtë për të zbuluar kohën  e çdo mesazhi.

8- Shiko të gjithë tabelat e mbyllura në Safari

Nëse kërkon të kthehesh pas apo të rilexosh apo të kalosh një artikull që e ke mbyllur së fundmi, thjesht mbaj shtypur butonin “+”, simbol në butonin e ekranit të safari për ta hapur një listë.

9- Ktheje Iphonin tuaj në një nivel

Nuk ke nevojë për të shkarkuar një aplikacion të palës së tretë, vetëm kalo aplikacionin me kompas dhe kaloje majtas.

10-Siguron informata të rëmdësishme mjekësore në raste emergjente

Gjithmonë e kë ditur që telefoni yt është një shpëtim jete, por tani ajo fjalë për fjalë nuk mund të jetë. Por ti nuk mund të mbështetësh domosdoshmërisht në telefonin tënd për të nxjerrë informacione të rëndësishme kur jeta jote është jo në vijë, por telefoni yt mund të jetë një mjet i dobishëm.

Plotësoni formularin në app shëndetësor, me sa më pak ose me sa më shumë detaje që të pëlqejnë. Mbani mend ky informacion është në dispozicion pa zhbllokimin e telefonit tënd.

11- Shih vetëm emailet e palexuara në inboksin tënd

Nëse kërkoni të shikoni vetëm mesazhet e palexuara në Mailin tënd, këtë gjë mund ta arrini fare lehtë. Duke bërë “Edit”, pastaj mund të prekni mesazhet e palexuara në aplikacionin e emailit tënd.

12-Zbuloni fluturimet me anë të Sirit

Mund të shikoni mjaft avione në qiell dhe pyesni veten për ku janë drejtuar. Ashtu si me gjërat e tjera thjesht pyesni Sirin dhe ajo do të japë përgjigjen.

13- Mos u mërzit për Wi Fi  e dobët

Ekziston diçka më frustuese sesa një lidhje e dobët internet? Ti nuk mund ta vuash më këtë makth. Kalo te Settings> Cellular, shtyp butonin Wifi assist, shkruan dritare.net

Nëse je në një  lidhje të dobët interneti, internet kalon direkt te ajo e celularit tuaj. Në se ke frikë se do e harxhoni aktivizoni me aplikacionet në sfond apo shkarkimet, WiFi Assist, nuk do të lejojë aplikacionet e tjera.

14- Përdorni Night dhe Low Power në të njëjtën kohë

Vendosni dritën e ulët , sepse mund të jetë më e lehtë për shikimin

15- Shtyp këto dy butone kur asgjë nuk punon

Kur asgjë nuk punon përdorni këto dy butone. Ndonjëherë telefoni juaj ka nevojë vetëm për një fikje. Mbaj shtypje butonin e fikjes dhe atë të mesit për 5 sekonda, derisa simboli i Apple të shfaqet dhe ti t’i rikthehesh punës./dritare.net

 

 

Behu i pari për te komentuar

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do te publikohet.


*