Ambasada e Izraelit: Presim Shqipërinë të zhvendosë Ambasadën në Jeruzalem

Ambasada ndërkombëtare e krishterë e Jeruzalemit në Shqipëri ka përshëndetur vendimin e Presidentit të SHBA, Donald Trump që Jeruzalemi të jetë kryeqyteti i Izraelit.
Duke e konsideruar këtë një hap të vonuar, Ambasada kërkon nga Shqipëria dhe kombet e tjera zhvendosjen e Ambasadave të tyre në Jeruzalem, duke ndjekur shembullin e guximshëm të Trump.

Ne mirëpresim me gjithë zemër vendimin e guximshëm të sotëm të Shteteve të Bashkuara për të njohur përfundimisht Jeruzalemin si kryeqytetin e Izraelit. Ky është një hap i gjatë i vonuar që shkon në thelbin e identitetit kombëtar historik të popullit hebre.

Jeruzalemi ka një rëndësi të madhe historike dhe fetare për miliarda njerëz me besim në të gjithë botën dhe si të krishterë ne duhet të pranojmë se të gjitha filluan me popullin hebre dhe lidhjen e tyre të thellë shpirtërore me këtë qytet.

Për shtatë dekada, Jerusalemi ka shërbyer si kryeqyteti i shtetit të rilindur të Izraelit, duke treguar qendrën e këtij qyteti në jetën kombëtare judease. Në atë kohë, Izraeli ka krijuar një rekord të provuar si kujdestar i duhur i shumë vendeve të tij të shenjta.

Kështu, ne gëzohemi me popullin hebre që qyteti i tyre i dashur më në fund merr njohjen e duhur. Kjo gjithashtu është një ditë e gëzimit për shërbesen tonë, pasi Ambasada e krishterë ka qenë në ballë të përpjekjeve të krishtera për të bindur bashkësinë e kombeve për të dhënë njohje të plotë diplomatike për Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit.

Tani shpresojmë se Shqiperia dhe kombet e tjera do të ndjekin shpejt udhëheqjen e guximshme të Presidentit të SHBA Donald J. Trump dhe do të lëvizin Ambasadat e tyre në këtë qytet të jashtëzakonshëm.

Sigurisht, ka ardhur koha që t’i japë fund zhgënjimit tërësisht të pamerituar diplomatik të Jerusalemit.”,-thuhet në njoftimin e Ambasadës./ I.M-Dritare.net 

Behu i pari për te komentuar

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do te publikohet.


*