Ja kush është shteti më i pasur në botë!

Qershor 25, 2017 0

Revista Global Finance kreu një studim në fillim të këtij viti që maste GDP-në (produktin e brendshëm bruto) të të gjithë vendeve të botës. Katari u rendit si më i pasuri – një vend që

Kalifati abasid/ Qytetërimi islamik, si shtëpi e dijes

Qershor 25, 2017 0

Me ardhjen e dinastisë abbaside dhe krijimin e kryeqytetit të ri, Bagdadit, qytetërimi islamik jetoi një epokë lulëzimi maksimal. Për këtë kontribuoi edhe krijimi i institucionit të bayt al-hikma, biblioteka në pronësi të Kalifit, që

Friedman: Ja pse Gjermania rrezikon që të shembet!

Qershor 24, 2017 0

Një bashkëbisedim me George Friedman, themelues dhe CEO i Geopolitical Futures Teutonët përbëjnë etninë e parë e Shteteve të Bashkuara. Pse Uashingtoni nuk ka qenë kurrë progjerman? Siç u ka ndodhur edhe emigrantëve të tjerë

Foto/ Oliver Stone hyn në kokën e Vladimir Putinit

Qershor 23, 2017 0

Nga Pierre Haski Në vitet e fundit, autorë të ndryshëm janë përpjekur që të hyjnë, për të huazuar titullin e librit të shkrimtarit francez Michel Eltchaninoff, në kokën e Vladimir Putinit. Presidenti rus – në

Trumpologjia dhe vazhdimësia e NATO-s

Qershor 22, 2017 0

Nga Gurakuç Kuçi* Themelimi i vetë NATO-së ka qenë një iniciativë dhe një bashkim i vendeve të bllokut Perëndimor, me iniciativën e SHBA-së, si një nevojë, fushatë, gjeostrategji dhe vlerë për të mbrojtur interesat perëndimore.

Triumfi i Macron në Francë, çfarë e pret atë tani

Qershor 21, 2017 0

Së bashku me dorëzimin e pushtetit legjislativ për të lehtësuar reformat ekonomike dhe sociale të premtuara, fitorja dërrmuese e partisë së Presidentit Emmanuel Macron dhe aleatëve të saj në zgjedhjet e Asamblesë Kombëtare të djelën

SHBA-Rusi, një luftë e re brenda luftës

Qershor 21, 2017 0

Nga Bernard Guetta Kjo është një luftë e re brenda luftës. Në brendësi të konfliktit që zgjat prej gjashtë vjetësh në Siri, është zhvilluar një tjetër që sheh të kundërvëna Rusinë dhe Shtetet e Bashkuara,

Flluska vdekjeprurëse e demokracisë së re

Qershor 18, 2017 0

Flluska kulturore në të cilën jemi ndrydhur eliminon nga fusha jonë e shikimit pikëpamje alternative dhe ushqen lindjen e teorive të komplotit dhe partive ezoterike. Si të dilet nga kjo situatë? Diskutimi i fundit si

1 2 3 16