Biznesi i “shëndoshë” i dietave

Prill 3, 2016 0

Nga programi i dietave të personalizuara, te restorantet që gatuajnë dhe dërgojnë në shtëpi, deri te qendrat e dobësimit me metoda teknologjike bashkëkohore… të gjithë nën “urdhrat” e kërkesave në rritje të shqiptarëve për të

Si të bëhesh bullgar, kur je nga Kukësi?

Mars 26, 2016 0

Çdo javë në qendër të Kukësit, pasagjerë të pazakontë ngjiten me dokumente në duar brenda një furgoni dhe nisen për një udhëtim tetë orësh drejt Sofjes, kryeqytetit bullgar. Pasagjerët i përkasin zonës së Gorës, e

Fundi i gazetave shqiptare

Mars 26, 2016 0

Si do të mbijetojë biznesi prej rreth 3 milionë eurosh i shtypit të shkruar?! Ajo që ishte paralajmëruar prej vitesh, po ndodh. Gazeta “Shqip”, e treta më e madhe në vend, sipas të ardhurave, do

Unë dëshmoj për Fadil Hoxhën

Mars 23, 2016 0

Nga Gjeneral Rahman Parllaku* Unë pata fatin të njihesha me Fadilin në zjarrin e luftës për çlirimin e Kosovës, kur ai e drejtonte atë me guxim e largpamësi. Që të vlerësosh realisht figurën e Heroit

Shitjet online: Biznesi i vështirë në Shqipëri

Mars 21, 2016 0

Janë vetëm në fillesat e para, megjithatë po gjejnë vështirësi të rriten në një treg që është pothuajse i paeksploruar dhe të mbijetojnë në mesin e konkurrencës së “egër” të shitjeve tradicionale me pakicë. Operatorët

Fundi i Call Center në vendet në zhvillim

Mars 19, 2016 0

Call centres kanë krijuar mijëra vende pune të mira në botën në zhvillim. Teknologjia kërcënon t’i eliminojë sërish ato. Qoftë në Najrobi apo Albuquerque, një qendër tregtare nuk është me të vërtetë një qendër tregtare,

Kur drejtojnë femrat

Mars 19, 2016 0

Të pavaruara, të guximshme për të eksperimentuar, këmbëngulëse për t’i bërë gjërat mirë dhe mbi të jgitha me ide të qarta për të ardhmen. Janë profile femrash që drejtojnë apo menaxhojnë me sukses sipërmarrje, që

Tetë dekadat e bacë Adem Demaçit

Mars 6, 2016 0

Nga Agim Vinca Në vitin 1990, kur Adem Demaçi kishte hyrë në vitin e vet të 28-të të burgut, e përjavshmja “Danas” e Zagrebit, i vetmi organ i shtypit jugosllav që u bënte vend shkrimeve

Fatos Klosi: Ja çfarë di për Marjan Rrokun.

Mars 1, 2016 0

Alibia e Marjan Rrokut, përveç pikave të errëta që pretendon se ka për shkak të memorjes së turbullt, ka edhe mospërputhje në fakte. Kështu nga dokumentet dhe pyetjet e bëra personave që kanë qenë afër

Gazetarja që rrëzoi Baronët Grabitës të Amerikës

Shkurt 25, 2016 0

Nga Steve Weinberg Përgjatë viteve të fundit, ideja e “një përqindëshit” është bërë një mënyrë shumë popullore për të diskutuar hendekun mes super të pasurve – 1 për qind e amerikanëve që kontrollojnë më shumë

Historia e mitingut të shkronjave shqipe në Korçë

Shkurt 21, 2016 0

Nga Vepror Hasani Ajo që po ndodhte ishte vërtet një çudi. Banorë të shumtë të Korçës po i drejtoheshin rrugës së Kolonjës. Pritej që nga çasti në çast të mbërrinin kolonjarët. Ata duhej të ishin

1 2 3 4