Dënohen ‘xhihadistët’ me 126 vjet burg

Maj 3, 2016 0

Gjykata e Krimeve të Rënda ka dënuar me 126 vjet burg 9 personat e akuzuar se kanë rekrutuar luftëtarë për ISIS-in në Shqipëri. Kështu, sipas vendimit të Gjykatës të dhënë sot, Bujar Hysa dhe Genci

Të zhytur në borxhe

Prill 30, 2016 0

Thellohet vala e borxheve në ekonominë shqiptare, e cila po përkeqëson krizën e likuiditetit që ka pushtuar ekonominë që prej vitit 2008. Vetëm në sektorin e industrisë janë zbardhur deri më tani rreth 1 miliard

Shqipëria e fundit në rajon për eksportin e mallrave

Prill 29, 2016 0

Eksportet e mallrave nga Shqipëria shënuan një rënie prej 17.3% me bazë vjetore në 2015­n, ecuria më negative në të gjithë rajonin, sipas të dhëna të Komisionit Europian, të publikuara në raportin e fundit tremujor

Hiqet “ekskluziviteti” i Rinasit, fluturime edhe nga Kukësi

Prill 1, 2016 0

Merr fund odiseja disa vjeçare e negociatave mes qeverise shqiptare dhe koncesionarit të aeroportit “Nënë Tereza”. Rinasi nuk do të ketë me ekskluzivitetin e fluturimeve ndërkombëtare. Ministria e Transporteve së bashku dhe me investitorin “Tirana

Shqipëria dhe Kosova bahkohen me një TEC

Mars 30, 2016 0

Shqipëria dhe Kosova do të ndërtojnë një termocentral të përbashkët, i cili do të përdoret për të mbuluar nevojat energjetike të dy vendeve. Lajmin e kanë dhënë në një konferencë të përbashkët, Ministri i Energjisë

Si mund të llogarisni pensionin e pleqërisë

Mars 5, 2016 0

Nga Naim Balluku Me rishikimet në legjislacionin shqiptar për sigurimet shoqërore, ndryshoi dhe mënyra e llogaritjes së pensionit, ku si bazë për llogaritjen e tij, nuk është më pensioni bazë (pensioni minimal), por pensioni social.

Ja çfarë mund ta ndryshojë Shqipërinë!

Shkurt 28, 2016 0

Cilët janë sektorët që do të formësojnë rritjen ekonomike të qëndrueshme në të ardhmen afatmesme e afatgjatë. Si do të zëvendësohen remitancat, ndërtimi e sektorë të tjerë që po shkojnë drejt maturimit. Si mund të

1 18 19 20 21