Sekreti i të rinjve shqiptarë

Shkurt 5, 2018 0

Nga Diter Bitri* Kapaciteti informativ i rinisë shqiptare ushqehet dhe mbahet në jetë nga opinioni i masës në lidhje me çështje të interesit të trendeve. Në kushtet ku shoqëria e re shqiptare ankohet për mungesë

Shqiptarët, populli më i pafuqishëm në botë!

Dhjetor 27, 2017 0

Nga Endrit Hoxhaj Shqiptarët janë populli më i pafuqishëm për ndryshime në të mirën e tyre. Ambasadorët më të vobektë i ka Shqipëria. Ata nuk mbrojnë dot popullin e tyre e as nuk ngrenë dot

A lindi Krishti me 25 dhjetor?

Dhjetor 24, 2017 1

Nga Fiorda Llukmani A do të habiteshit nëse dikush do t’ju thoshte se Krishtlindjet nuk kanë lidhje fare me Jezu Krishtin? A do donit të merrnit përgjigjet e këtyre pyetjeve? 1.A lindi vërtet më 25 dhjetor

Çfarë është Krishtlindja!

Dhjetor 24, 2017 0

Nga Ardian Nokaj, teolog “Tani në po atë krahinë ishin disa barinj që rrinin jashtë, në fusha, dhe natën ruanin kopenë e tyre. Dhe ja, një engjëll i Zotit iu paraqit atyre dhe lavdia e

Ju tregoj vijën e ngjalës në Fier!

Dhjetor 20, 2017 0

Nga Gëzim Hoxha Vija e ngjalës si toponim gjeografik Vija e ngjalës ndodhet në periferi të qytetit të Fierit aty ku mbarojnë ndërtimet. Ajo ka qenë aty për vite e vite e ndoshta edhe me

Ja si menaxhohen mbetjet spitalore në Fier!

Dhjetor 12, 2017 0

Nga Gëzim Hoxha Mbetjet spitalore ndahen në të forta dhe të buta. Tek të fortat bëjnë pjesë kryesisht ato mbetje që të shpojnë apo të thërrisnin siç janë aget apo ampulat dhe shishet e qelqit,

A është Bitcoin një skemë Ponzi?

Dhjetor 12, 2017 0

Nga Artiona Bogo* 11 dhjetor 2017 2017 ka qenë pa dyshim viti i monedhës dixhitale kriptografike Bitcoin. Vështirë të shpërfillet grafiku i mëposhtëm. Me gjithë luhatjet e thella që vëzhgohen dita ditës, Bitcoin arriti vlerat

Aborti 120 mijë lekë, i mikes sime

Dhjetor 9, 2017 0

Kam dëgjuar shpesh nga miket e mia të flasin për abortin, si një episod që paraprihet nga fjalia hyrëse: mos e bëj fjalë me njeri, si për të të kujtuar se nuk është e rëndësishme

Ju tregoj çfarë më ndodhi me blerjen online!

Dhjetor 5, 2017 0

Një herë në dy vjet më teket edhe mua të blej online ndonjë veshje të bukur. Aq më tepër në fundvit, kur emaili mbushet me reklama uljesh marramendëse: Black Friday, Christmas Gifts, New Year is

Gjeneratë bastardësh!

Nentor 23, 2017 0

Nga Gerta Kapllani Të shkruash nuk është aspak një proces i thjeshtë e aq më tepër kur i premton vetes që nuk do shkruash kurrë për njerëz por ve për fenomene , përgjegjësia shumëfishohet. E

Unë, dëshmitari i korrupsionit në Aviacionin Civil

Nentor 18, 2017 1

Dritan Goxhaj prej disa kohësh ka qenë inspektor në Autoritetin e Aviacionit Civil. Por, botimi i shkrimit me titull “Aviacioni civil si bahçe private” në 20 shtator 2017, për sigurinë në aeroportin e Rinasit, bëri

A mund të blihet liria e njeriut?

Nentor 16, 2017 1

Nga Gëzim Hoxha A mund të blihet liria e tjetrit? Gjithsecili prej nesh para dy ditësh do të thoshte JO. Liria e çdonjërit prej nesh është e sanksionuar me ligj. Në çdo kushtetutë gjen të

Kush e vrau Edin, në Bulqizë?

Nentor 15, 2017 0

Nga Isa Myzyraj  Ditën e sotme humbi jetën një punëtor 20-vjeҫ në minierat famëkeqe të Bulqizës. Sa herë që dëgjoj lajme të tilla hap menjëherë artikuj për të mësuar emrin, kjo për shkak se disa

1 2 3 10