Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Mungesa e marrëdhënieve seksuale, pasojat në shëndet te meshkujt dhe femrat!

Mungesa e marrëdhënieve seksuale, pasojat në shëndet te

Mungesa e seksit ndikon negativisht në shëndetin tuaj seksual. Që 2 javët e para të mungesës së seksit shfaqen efektet anësore, si ankthi dhe mungesa e vetëbesimit. Sa më shumë kohë të qëndroni pa kryer marrëdhënie seksuale, aq më shumë probleme shëndetësore do të keni.

Seksi i rregullt njihet për vetitë pozitive, prandaj është mirë të mos e shmangni edhe nëse ju ka humbur pasioni fillestar. Mungesa e një jete seksuale të rregullt shkakton efekte anësore si reaksione dhe mund të çojë në irritim, zemërim dhe stres. Muskujt e vaginës shtendosen dhe për t’i mbajtur në mënyrë sa më të mirë, duhen raportet seksuale në mënyrë periodike.

Femrat që nuk kryejnë marrëdhënie rregullisht, janë të prirura të kenë akne. Te meshkujt mungesa e seksit shton rrezikun e kancerit të prostatës. Seksi i rregullt rregullon pagjumësinë te femrat, pasi gjatë orgazmës çlirohet hormoni oksitocinë i cili vepron si qetësues./dritare.net