Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Sekrete intimiteti: Çfarë fshehim nga partnerët tanë dhe pse!

Sekrete intimiteti: Çfarë fshehim nga partnerët tanë dhe

Kur njerëzit përshkruajnë tiparet që ata duan në një partner romantik, sinqeriteti zakonisht vjen në krye të listës

Sidoqoftë, edhe pse duam partnerë që gjithmonë do të na tregojnë të vërtetën, shumë prej nesh fshehin gjëra në marrëdhëniet tona, veçanërisht për jetën seksuale.

Pra, sa njerëz po mbajnë sekrete seksuale? Çfarë po fshehin? Dhe pse po e mbajnë këtë informacion nga partnerët e tyre?

Një studim i fundit i botuar në revistën Sexuality & Culture u përpoq të zbulonte. Studiuesit anketuan 195 studentë për sekretet e tyre seksuale, shkruan Psychology Today.

Pjesëmarrësit përfunduan një sondazh prej 39 pyetjesh në lidhje me numrin dhe llojin e sekreteve seksuale që ata mbanin, arsyet e tyre për të fshehur këtë informacion dhe përvojat e mëparshme kur i kishin zbuluar ato sekrete.

Rezultoi se më shumë se një e treta e pjesëmarrësve (36%) thanë se kishin të paktën një sekret seksi në lidhjen e tyre aktuale ose më të fundit romantike. Sidoqoftë, më shumë se gjysma (55%) thanë se i kishin zbuluar një sekret seksual një partneri në një moment në të kaluarën.

Pjesëmarrësit raportuan se kishin sekrete për një gamë të gjerë arsyesh; megjithatë, llojet e sekreteve që njerëzit mbanin ndryshonin bazuar në gjininë e tyre.

Për gratë, gjërat më të zakonshme që ato i fshihnin partnerëve të tyre ishin:

1) histori të viktimizimit seksual
2) tradhtia ndaj një partneri në të kaluarën
3) interesi për sadizëm, mazokizëm, etj
4) përdorimi i pornografisë
5) shijimi i lodrave seksuale

Gjërat më të zakonshme që fshihnin për burrat përfshinin:

1) përdorimin e pornografisë
2) më parë kishin provuar seksin treshe
3) tradhtia ndaj një partneri në të kaluarën

Arsye të tjera për të mbajtur sekrete seksuale përfshinin frikën se partneri i tyre do t’ua zbulonte sekretin të tjerëve, kishin turp dhe shqetësoheshin se kjo do t’i jepte fund marrëdhënies.

Kur sekretet u zbuluan, kjo ndodhi më së shpeshti përmes një diskutimi ballë për ballë, i ndjekur nga zbulimi përmes telefonit ose mesazheve me tekst. Sidoqoftë, disa pjesëmarrës raportuan se sekretet e tyre u zbuluan nga të tjerët (përfshirë miqtë, anëtarët e familjes dhe ish), që ato u shfaqën në rrjetet sociale, ose u zbuluan aksidentalisht./M.T/dritare.net