Na ndiqni edhe në

Kuzhinë

Nesër Fiter Bajrami/ Disa sugjerime çfarë të gatuani!

Nesër Fiter Bajrami/ Disa sugjerime çfarë të gatuani!

Në orën 19:55 besimtarët myslimanë dhe jo vetëm hëngrën sot iftarin e fundit. Nesër festohet Fiter Bajrami.

Dita e Fiter Bajramit është një ditë feste dhe tavolinat e besimtarëve myslimanë mbushen plot.

Nesër Fiter Bajrami/ Disa sugjerime çfarë të gatuani!

Ka disa ushqime tradicionale që shoqërojnë këtë festë ndër vite dhe në shumë familje ka mbetur si traditë që në ditën e Bajramit për mëngjes të kenë oriz dhe pite, ndërsa për festën e cila mund të bëhet në drekë ose darkë nuk ka se si të mungojë mishi i kecit ose i qengjit, byreku me shumë petë, kimë me vezë, supa të ndryshme dhe sallata.

Nesër Fiter Bajrami/ Disa sugjerime çfarë të gatuani!

Ëmbëlsira është pjesë e rëndësishme e kësaj dite dhe ajo nuk duhet të mungojë në tavolinën e asnjë besimtari mysliman.

Ndër ëmbëlsirat më tradicionale që përfaqësojnë këtë festë janë bakllavaja, revania dhe kadaifi./K.C/Dritare.net

Nesër Fiter Bajrami/ Disa sugjerime çfarë të gatuani!