Na ndiqni edhe në

Sport

Marotta zbulon arsyen e vërtetë të divorcit Conte-Inter

Marotta zbulon arsyen e vërtetë të divorcit Conte-Inter

Vizione të ndryshme mbi projektin teknik për të ardhmen e klubit çuan në divorcin midis Antonio Conte dhe Inter. Kjo është ajo që del nga procesverbali i mbledhjes së aksionarëve të Interit që u zhvillua më 8 korrik, nga të cilat Calcio e Finanza mori një nga aksionerët dhe kërkoi “sqarim në lidhje me arsyet që e çuan të njohë një pagesë për trajnerin e sezonit të mëparshëm të futbollit” dhe në këtë drejtim, CEO i Nerazzurri Giuseppe Marotta u përgjigj si më poshtë:

“Në fund të sezonin e kaluar klubi dhe trajneri u takuan, dhe morën parasysh disa vizione të ndryshme në lidhje me projektin teknik për të ardhmen e Interit; prandaj, palët vendosën me marrëveshje të ndërsjellë të ndërpresin marrëdhënien reciproke të punës. Në kontekstin e kësaj marrëveshjeje, si zakonisht ndodh në tregun referues, Kompania i pagoi trajnerit një shumë (e barabartë me afërsisht gjysmën e shpërblimit të parashikuar në kontratën e punës për një 2021/2022), me qëllim shpërblimin e angazhimeve të marra nga trajneri në kontekstin e përfundimit të kontratës”./Dritare.net