Na ndiqni edhe në

Bota

Festivali i Filmit në Venecia/ Artisti italian Roberto Benigni nderohet me Luanin e Artë!

Festivali i Filmit në Venecia/ Artisti italian Roberto Benigni nderohet me

Roberto Benigni, në prani të Presidentit Mattarella, mori "Luanin e Artë" për karrierën e tij. Asnjë shfaqje e improvizuar, me gara në karrige ose çmenduri të tjera, komediani dhe regjisori, i patëmetë, shkoi për të marrë çmimin nga duart e Jane Champion duke e falënderuar në anglisht.

Pasi rrëfeu emocionin fillestar, Benigni bëri shaka duke thënë: "Mendova se meritoja një kotele dhe në vend të kësaj ata më dhanë një luan, vetëm mua". Dhe më pas ai falënderon Presidentin e Republikës, duke i rrëfyer se dëshiron ta përqafojë, por ai nuk e bën,si dhe duke e ftuar të qëndrojë "edhe disa vjet", ndoshta përtej skadimit të mandatit të tij.

Festivali i Filmit në Venecia/ Artisti italian Roberto Benigni nderohet me

"Nuk ia dedikoj "Luanin e Artë" Nikoletës, por është i saji. Unë po marr bishtin, ndërsa krahët janë për ty, talenti, misteri, tërheqja dhe feminiliteti. Ti sjell dritë, dashuri me shikim të parë, madje me shikim të përjetshëm.",- ështv shprehur ai i emoncionuar.

Dhe më pas ai kujtoi miqtë e tij të vjetër, Carlo Monni deri te Giuseppe Bertolucci dhe të gjithë regjisorët e tjerë me të cilët ai punoi. Dhe sigurisht gruan e tij Nicoletta Braschi, një shoqëruese e vazhdueshme: "Sa dritë ke sjell në jetën time", i është drejtuar ai./Corrieredellasera/M.T/dritare.net