Na ndiqni edhe në

Bota

Zgjedhjet në Itali/ Qeverisja e Mario Draghit sjell fundosjen e populistëve

Zgjedhjet në Itali/ Qeverisja e Mario Draghit sjell fundosjen e

Italia ka zhvillluar zgjedhje dje dhe sot, zgjedhje në të cilat kanë humbur populistët e djathtë të Lega-s së Matteo Salvinit ashtu edhe populistët e Lëvizjes 5 yje. Koalicioni që është udhëhequr nga Partia Demokratike është shpallur fitues në pesë qytetet e mëdha: Romë, Milano, Torino, Napoli e Bologna.

Fitore ka pasur edhe në qytete të vogla por të rëndësishme si Lattina dhe Cosenca në Calabria. Ndërkaq i vetmi kandidat fitues i Lega-s së Salvinit ka qenë në Trieste.

Qytetet e mëdha që janë fituar nga Partia demokratike:

Roma-Roberto Gualtieri

Torino- Stefano Lo Russo

Napoli -Luciano Mottola

Milano – Giussepe Sala

Bologna – Matteo Lepore