Na ndiqni edhe në

Ekonomi

Sot në treg për herë të parë, dy prerjet e reja të kartëmonedhave!

Sot në treg për herë të parë, dy prerjet e reja të

Prej ditës së sotme, 30 qershor 2021, Banka e Shqipërisë hedh në treg dy prerjet e reja të kartëmonedhave, 1.000 lekë dhe preja 10.000 mijë lekë që vjen për herë të parë në tregun shqiptar. Të dyja kartëmonedhat janë me elemente të shtuara sigurie dhe të integruara me elemente kombëtare.

Sot në treg për herë të parë, dy prerjet e reja të

Kartëmonedha 1 mijë lekë që e kemi në përdorim çdo ditë, është me të njëjtat elemente kombëtare por me elemente të stilizuara, hologram dhe fill sigurie për të bërë të pamundur falsifikimin e saj. Ndërsa kartëmonedha 10 mijë lekë që është risi e serisë së re, është me portretin e poetit Asdreni./M.T/dritare.net