Na ndiqni edhe në

Udhëtim

Kjo parajsë ndodhet në Hollandë, ja fshati më i bukur në botë

Kjo parajsë ndodhet në Hollandë, ja fshati më i bukur
Ka vende në botë të cilat mund të duken joreale dhe të bukura, sa kur i shohim mund të mendojmë se janë skena filmi. Por, nuk bëhet fjalë për fshatin piktoresk Giethoorn në Holandë, një fshat që duket i projektuar si një mjedis përrallash. Besojeni ose jo, ky fshat është ndërtuar mbi një rrjet kanalesh uji dhe është plotësisht reale. Me një popullsi të përhershme prej vetëm 2.600 banorë dhe shumë pak turizëm, ky fshat njihet ndryshe si fshati “magjik”. Giethoorn është gjithashtu i arritshëm me makinë nga Amsterdami dhe ofron një shumëllojshmëri hotelesh të stilit (Bed & Breakfast). Fshati u bë i famshëm në vitin 1958, kur Bert Haanstra regjisori gjerman filmoi një pjesë të komedisë së tij në këtë parajsë. Ky fshat mund të cilësohet si Venecia e vogël e Holandës.