Na ndiqni edhe në

Arredim

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

Një nga arsyet pse është e vështirë të heqësh qafe një rrëmujë në shtëpi është inercia. Kur sjellim gjëra të reja në shtëpinë tonë, ne nuk arrijmë t’i sistemojmë dhe i vendosim në mënyrë rastësore ose aty ku na kap syri pak vend të lirë, duke menduar se është një zgjidhje e përkohshme dhe se më vonë do të gjejmë vendin e duhur për to. Por përfundimisht ato qëndrojnë atje, duke krijuar një rrëmujë të madhe.

Në këtë artikull do të gjeni disa ide praktike si t’i organizoni sendet e kuzhinës që mos çmendeni më nga rrëmuja.

1.Përdorni një organizator për objektet që janë gjithmonë në tryezë për të krijuar më shumë hapësirë dhe për të vënë rregull!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

2. Organizoni rafte shtesë për të përdorur të gjithë hapësirën e dobishme në dollapët e kuzhinës!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

3. Mund t’i vendosni kavanozat me erëza te disa kapëse plastike në mënyrë që të mos rrëmoni kot në rafte!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

4. Petëzat, letrat për pjekje dhe qeset plastike mund të ruhen në një organizator për dokumentet, këshillon dritare.net

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

5. Vendosni kontejnerë të veçantë në frigorifer për të renditur produktet!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

6. Një mbajtëse lëvizëse është gjithmonë zgjidhje e përsosur nëse keni shumë kavanoza të vegjël në kuzhinë!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

7. Është më mirë që tabakatë, dërrasat ku prini frutat e perimet dhe mishin, enët e pjekjes me lartësi mesatare t’i vendosni vertikalisht në një send mbajtës.

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

8. Përdorni një mbajtëse të veçantë për të mos i hequr tiganët e rëndë çdo herë që duhet të gatuani!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

9. Kanoçet mund të vendosen në një organizator të veçantë!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

10. Shumica e enëve të kuzhinës duken më mirë në varëse në formë grepi sesa në rafte!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

11. Instaloni një mbajtëse kapakësh në pjesën e brendshme të bufesë!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

12. Është më mirë t’i ruani patatet dhe qepët në një raft vertikal, jo në qese ose në kuti!

13. Zgjidhni kontejnerë në formë katrore!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

14. Qeset e çajit futini në një tabaka transparente!

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!

15. Ruajini enët e ushqimit dhe kapakët e tyre veç e veç./K.C/dritare.net

15 këshilla praktike si ta hiqni qafe rrëmujën nga kuzhina!