Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Çfarë është sistemi i paralajmërimit të tërmeteve dhe si ta përdorni atë. Ja hapat!

Çfarë është sistemi i paralajmërimit të

Me tërmetet e shpeshta në Turqi, CNN turk shkruan se një sistem paralajmërimi është përshtatur për telefonat Android. Është duke u hetuar përdorimi i sistemit të paralajmërimit të tërmeteve, i cili njofton qytetarët për lëkundjet disa sekonda më herët.

Pra, çfarë është sistemi i tërmeteve të Google Android dhe si ta përdorim atë? Ja detajet...

Duke përdorur infrastrukturën dhe teknologjinë e saj, Google ka zhvilluar një sistem falas që zbulon tërmetet në mbarë botën dhe dërgon alarme për përdoruesit. Sistemi i paralajmërimit të tërmetit Android, u zhvillua për të kursyer kohë për t'u mbrojtur nga lëkundjet e valëve të tërmetit kur ndodh një tërmet. Falë sistemit Google Android, i cili është lançuar së fundmi paralajmëron qytetarët disa sekonda para një tërmeti dhe i ndihmojnë ata të lëvizin në një vend më të sigurt.

Si funksionon?

Përdorimi i përshpejtuesit: Përshpejtuesi që gjendet në telefonat inteligjentë është një sensor që mund të zbulojë lëvizjet. Ky sistem nga Google zbulon lëvizjet e papritura në tokë duke përdorur këtë sensor.
Mbledhja dhe analiza e të dhënave: Të dhënat nga përdoruesit mblidhen në një bazë të dhënash të madhe. Nëse shumë pajisje zbulojnë lëvizje të ngjashme në të njëjtën kohë, kjo mund të jetë një shenjë e një tërmeti. Sistemi i analizon shpejt këto të dhëna.
Dërgimi i alarmit: Nëse sistemi zbulon një tërmet në një zonë të caktuar, ai dërgon shpejt një alarm tek përdoruesit e tjerë në atë zonë. Ky paralajmërim i ndihmon përdoruesit të qëndrojnë të sigurt duke u dhënë atyre kohë shtesë të matur në sekonda.

Aplikacioni në fjalë është i disponueshëm vetëm për pajisjet Android. Sistemi i alarmit të tërmetit të Google për iOS nuk është aktiv. Sistemi përdoret në telefonat me sistem operativ Android të gjigantit të teknologjisë Google me bazë në SHBA dhe ofrohet falas për të gjithë përdoruesit. Megjithatë, duhet t'i aktivizoni këto njoftime paralajmëruese në telefonin tuaj. Për më tepër, sinjalizimet për tërmetet e Android dërgohen vetëm nëse Ëi-Fi, lidhja e internetit me valë ose lidhja e të dhënave është e aktivizuar.

Sistemi i alarmit për tërmetet Android zbulon dridhjet duke përdorur përshpejtuesit që gjenden në shumë prej më shumë se 3 miliardë telefonave inteligjentë Android dhe dërgon alarme për përdoruesit e Android në zonën e prekur. Sistemi Android i paralajmërimit të tërmeteve mund të bëhet përmes cilësimeve të "lokacionit" të telefonave. Sistemi operativ Android nuk premton se çdo tërmet do të zbulohet me këtë aplikacion. Sepse telefoni juaj përdor vendndodhjen tuaj për t'ju dërguar paralajmërime për tërmete me magnitudë 4,5 ose më të lartë në afërsinë tuaj./M.K-dritare.net