Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

I dashur sipërmarrës, këtu gjen 15 thënie të fuqishme nga Elon Musk!

I dashur sipërmarrës, këtu gjen 15 thënie të fuqishme

Elon Musk është një nga novatorët dhe sipërmarrësit më të mëdhenj në botë. I lindur në vitin 1971 nga një nënë kanadeze dhe një baba nga Afrika e Jugut, ai e kaloi fëmijërinë e tij në Pretoria, Afrika e Jugut përpara se të transferohej në Kanada. Më shumë se një manjat, një novator dhe disa thonë jashtë botës së tij, Elon Musk ka shumë për të mësuar dhe kjo është arsyeja, ai ka një jetë të jashtëzakonshme sipërmarrëse.


Nga marrja pas timonit të një revolucioni të makinave elektrike deri te hartimi i hapave të ardhshëm në eksplorimin e hapësirës, Elon Musk ka bërë një emër për veten e tij si një sipërmarrës vizionar.


Ndaj ne ju sjellim 15 shprehjet frymëzuese nga Elon Musk!
1-Kur diçka është mjaft e rëndësishme, ju e bëni atë edhe nëse shanset nuk janë në favorin tuaj.
2- Ju duhet ta pranoni kur e keni gabim. Qëllimi juaj është të gaboni më pak!
3- Ju paguheni në përpjesëtim të drejtë me vështirësinë e problemeve që zgjidhni!
4-Është e mundur që njerëzit e zakonshëm të zgjedhin të jenë të jashtëzakonshëm
5- Kërkoni vazhdimisht kritika. Një kritikë e mirëmenduar e çdo gjëje që po bëni është po aq e vlefshme sa ari.
6- Një dështim është një opsion. Nëse gjërat nuk dështojnë, ju nuk po përparoni mjaftueshëm!
7- Një nga gjërat vërtet të vështira është të kuptosh se çfarë pyetjesh të bësh. Pasi ta kuptoni pyetjen, atëherë përgjigjja është relativisht e lehtë.
8- Këmbëngulja është shumë e rëndësishme. Ju nuk duhet të dorëzoheni nëse nuk jeni të detyruar të hiqni dorë.


9- Çdo person në kompaninë tuaj është një vektor. Progresi juaj përcaktohet nga shuma e të gjithë vektorëve!
10- Nëse blini një biletë për në ferr, nuk është e drejtë të fajësoni ferrin!
11- Jeta duhet të jetë më shumë sesa thjesht zgjidhje e problemeve çdo ditë. Duhet të zgjoheni dhe të emocionoheni për të ardhmen! 12- Arsimi është në thelb shkarkimi i të dhënave dhe algoritmeve në trurin tuaj!
13- Është në rregull t’i keni të gjitha vezët tuaja në një shportë për sa kohë që e kontrolloni vetë se çfarë ndodh me atë shportë!
14- Mos e ngatërroni shkollimin me arsimin. Unë nuk shkova në Harvard, por njerëzit që punojnë për mua shkuan!
15- Punoni me modelet tuaja mendore. Ato ndikojnë në mënyrën se si ne i shohim problemet dhe si i shohim njerëzit. Në varësi të mënyrës se si i përdorni ato, modelet mendore mund të jenë tepër konstruktive ose shkatërruese./K.C/dritare.net