Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Ja përse patatinat janë gjithmonë gjysmë bosh!

Ja përse patatinat janë gjithmonë gjysmë bosh!

Nëse jeni adhurues i patatinave do ta dini këtë fakt. Pa marrë parasysh se ku blini apo çfarë marke blini, kur grisni një qese me patatina, ajo është pothuajse gjithmonë gjysmë e mbushur. Kjo mund të jetë mjaft zhgënjyese. Gjithmonë do të shpresoja që ato thasë me patate të skuqura, të prera në rrathë, të mbusheshin deri në buzë. Por në fakt ka një arsye të mirë për këtë, dhe jo, kompania e ushqimit nuk po e bën për arsye përfitimi.

Arsyeja pse po shikoni një qese gjysmë të mbushur

Në industrinë e prodhimit, "mbushja bosh" është hapësira që vendoset qëllimisht rreth një produkti. Ideja është që ajri shtesë mund të jetë një ndihmë për të mbrojtur Lays, Ruffles ose Pirngles tuaj nga dëmtimi. Udhëtimi nga objekti i prodhimit në makinën shitëse drejt marketit mund të jetë mjaft i vështirë! Nëse nuk do të ishte mbushja bosh, patatinat tuaja ndoshta do të dukeshin më shumë si thërrime buke.

Keni menduar se qesja juaj me patate të skuqura ishte e fryrë me ajër? Në fakt është gaz azoti ajo që ndodhet brenda saj. Prodhuesit e patatinave mbushin qeset me këtë gaz ruajtës për të ndihmuar në mbajtjen e patateve të skuqura të freskëta. Nëse do të ishte e mbushur me ajër të rregullt, patatet e skuqura ka të ngjarë të bëheshin të lagura dhe të prisheshin. Në vitin 1994, shkencëtarët zbuluan se ekspozimi i patate të skuqura ndaj azotit jo vetëm që ndihmoi në zgjatjen e jetëgjatësisë, por edhe i bëri ato të shijojnë më mirë! Mos u trembni! Azoti është një gaz natyror dhe krejtësisht i padëmshëm.

Në vitin 1966, Kongresi miratoi Aktin e Paketimit dhe Etiketimit të Drejtë, i cili kërkon që prodhuesit të zbulojnë peshën neto të përmbajtjes së produktit të tyre për të parandaluar mashtrimin. Më mirë akoma, mësoni se si të bëni vetë patate të skuqura. Nuk ka nevojë për azot./M.K/dritare.net