Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Pse fotot e vazhdueshme dëmtojnë fëmijën tuaj!

Pse fotot e vazhdueshme dëmtojnë fëmijën tuaj!

Publikimi i imazhit të fëmijës tuaj në rrjetet sociale vazhdimisht teksa ata rritjen, mund t’i dëmtojë ata ka zbuluar një studim i ri.

Sipas Bright Side, prindërit duhet t’i ruajnë kujtimet e fëmijëve për vete, pasi publikimi i tyre mund të ketë pasoja. Studim zbuloi se 81% e fëmijëve nën 2 vjeç janë të ekspozuar në internet, ku theksohet se të bërit foto nuk është problem por shkrepja e tyre në mënyrë të vazhdueshme.

Ja disa arsye pse:

Fëmijët mund të mendojnë se janë qendra e universit

Nëse prindërit fotografojnë vazhdimisht fëmijën e tyre, pa përfshirë familjen ose miqtë e fëmijës në foto, fëmija mund të ketë një ndjenjë të ekzagjeruar vetëvlerësimit. Meqenëse kamera është gjithmonë tek ata, ata mund të mendojnë se të gjithë sytë duhet të jenë gjithmonë tek ata. Madje ka të ngjarë të marrin kamerën dhe të bëjnë selfie vetë. Një studim ka zbuluar se postimi i tepërt i imazheve dhe selfieve mund të lidhet me një rritje të narcisizmit.

2. Mund të jenë tepër kritikë ndaj vetvetes

Fëmijët mund të mendojnë për atë që u mungon, nëse fotografitë e tyre nuk marrin pëlqime të mjaftueshme. Ata mund të kërkojnë rroba më të bukura, të jenë të fiksuar pas filtrave të kamerës ose të pyesin pse kanë lindur të shëmtuar. Krahasimi i tyre me të tjerët nuk do të ishte i shëndetshëm për vetëvlerësimin e tyre, dhe një studim madje zbuloi se vajzat që kalojnë shumë kohë duke parë fotot në Facebook janë më të pakënaqura me peshën e tyre.

3. Fëmijët mund të kenë vështirësi në formimin e kujtimeve të fëmijërisë

Prindërit që bëjnë shumë fotografi të fëmijëve të tyre mund të harrojnë t'i ndihmojnë të vegjlit e tyre të mësojnë se si të flasin për përvojat e tyre. Këta prindër mund t'i kushtojnë më pak vëmendje momentit dhe se kujtimet e tyre mund të dëmtohen nëse janë prapa objektivit, në vend që të jenë në këtë moment me fëmijët e tyre.

4. Ata mund të poshtëroheshin gjerësisht

Pasi të rriten të gjithë, fëmijët mund të preferojnë të mos kenë shumë nga fotot e tyre të fëmijërisë në internet. Kur ata kanë bërë një emër për veten e tyre, reputacioni i tyre mund të rrezikohet nëse prindërit e tyre kanë postuar fotografi të turpshme të tyre në internet.

5. Shumë momente nuk do të ishin më private

Ndërsa prindërit kanë të drejtë të kontrollojnë se si rriten fëmijët e tyre, fëmijët kanë të drejtën e privatësisë së tyre. Prindërit shpesh ndajnë fotot e fëmijëve të tyre pa pëlqimin e fëmijëve të tyre, sepse fëmijët janë shumë të vegjël. Sipas një studimi, ndarja e fotografive shihet si një detyrim ndaj të tjerëve dhe një pjesë e rëndësishme e identitetit të prindërve. Kështu që prindërit shpesh janë të ndarë mes mbrojtjes së privatësisë së fëmijëve të tyre dhe ndarjes së historive të fëmijëve të tyre.

6. Ata mund të përballen me diskriminim që në moshë të re

Ngacmimi kibernetik mund të jetë shumë i përhapur, sepse njerëzit mund të mbeten anonimë. Postimi i fotove të fëmijëve mund t'i nënshtrojë ata ndaj diskriminimit bazuar në pamjen e tyre, nga kushdo nga kudo në botë.

7. Ata mund të ekspozohen ndaj një rreziku më të lartë të vjedhjes së identitetit

Kur shpërndajnë foto në internet, prindërit mund të japin pa e ditur informacione të ndjeshme për fëmijët e tyre, si datën e lindjes, gjininë dhe ndonjëherë emrin e tyre. Hakerat e identitetit mund të synojnë fëmijët e vegjël, sepse ata nuk kanë histori krediti. Më vonë në jetë, ata mund të kenë probleme për të marrë një qira, një kredi apo edhe një punë./M.K-dritare.net