Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Refuzova t'i gatuaj burrit tim të tre vaktet e ushqimit dhe reagimi i tij më tronditi!

Refuzova t'i gatuaj burrit tim të tre vaktet e ushqimit dhe reagimi i

Në një familje shpesh gruaja shihet si i vetmi person që mund të mbulojë të treja vaktet e gatimit, dhe të kujdeset për të gjithë pjesëtarët.

Por çfarë ndodh kur një grua vendos të mos gatuajë të tre vaktet e ditës për burrin e saj dhe ta lërë atë të kujdeset vetë?

Kjo është edhe ajo që bëri një vajzë e cila ka treguar edhe se cili ka qenë reagimi i bashkëshortit të saj.

"Unë kam tre fëmijë dhe aktualisht jam shtatzënë me të katërtin. E lashë punën për t'u kujdesur për fëmijët tanë. Burri im mendon se për shkak se nuk punoj jashtë shtëpisë, është përgjegjësia ime të kujdesem për të gjitha detyrat, që lidhet me shtëpinë dhe fëmijët. Duke nisur nga pastrimi, të bërit pazar etj.

Përveç gjithçkaje që bëj, ai gjithashtu pret që unë të përgatis të gjitha vaktet e tij mëngjesin, drekën dhe darkën. Unë jam lodhur shumë kohët e fundit nga argëtimi i fëmijëve gjatë gjithë ditës gjatë pushimeve verore dhe duke pasur vështirësi me shtatzëninë time.

Ai më tha: “Jeta është e vështirë. Kjo është puna jote”, dhe nuk kishte asnjë mirëkuptim për mua. Ai mendon se e kam të lehtë sepse nuk punoj.

Dy ditë, unë kam refuzuar t'i bëj darkë dhe ai po sillet sikur unë jam një grua e tmerrshme. Pse nuk mund të ndalet në dyqan pas punës dhe të marrë diçka? Kur është i uritur, ai do të thotë vazhdimisht, "Unë jam i uritur, jam shumë i uritur", duke qenë pasiv-agresiv për të më bërë të ditur se do që unë t'i bëj diçka.

Pasi rrëfeu historinë e saj, të shumta kanë qenë reagimet mbështetëse për të. Ja disa prej tyre:

Nëse burri juaj nuk punon 16 orë në ditë, ai do të ishte më mirë të fillojë të rritet. Ju jeni duke bërë punën e kujdestarit të fëmijëve, kuzhinierit, pastruesit dhe blerësit personal. Sa punë po bën?

Seriozisht! Edhe unë jam një nënë që rri në shtëpi, madje edhe kur burri im punon 14 orë në ditë, ai përgatit mëngjesin e tij./M.K-dritare.net