Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Si t’i ruani patatet dhe qepët për një kohë të gjatë!

Si t’i ruani patatet dhe qepët për një kohë të

Patatet dhe qepët nuk mund të qëndrojnë në frigorifer. Por ka disa sugjerime, se si t’i ruani ata, në më mënyrë që të mos prishen. Vërtet mund të shijojë kombinimi i këtyre produkteve kur gatuhen, ama kur nuk është një ide e mirë që t’i lini afër në vendin ku ruani këto produkte. Kjo sepse qepët prodhojnë dhe lëshojnë gaz etileni, që mund t’i prishë shpejt patatet.

Patatet duhet të ruhen në një vend të freskët, të errët dhe të thatë, si përshembull në qilar apo dollap. Mund t’i vendosni ato në një enë që i lejon të ajrosen, siç është një arkë apo një kuti kartoni me vrima.

Qepët gjithashtu duhet të mbahen në një hapësirë të ajrosur. Mund t’i vendosni në një qese letre apo edhe në një shportë./K.C/dritare.net