Na ndiqni edhe në

Kuzhinë

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë

Mikrovala tashmë është një nga pajisjet kryesore të kuzhinës në çdo familje. Mund të lehtësojë punë në shumë aspekte, për të ngrohur një ushqim, dhe shpesh edhe për ta gatuar atë. Por ka një listë me produkte që nuk rekomandohen të ngrohen në mikrovalë. Kjo për disa arsye. Së pari për shkak të përbërjes së këtyre produkteve, që jo vetëm mund t'u zhduken vlerat ushqyese që kanë, por disa prej tyre janë edhe të rrezikshme. Si karotat përshembull, që nëse nuk lahen siç duhet dhe kanë ndonjë papastërti në lëkurë, mund të shkaktojnë shkëndija në mikrovalë. Këto janë produktet, që për të mirën tuaj, nuk duhet t'i ngrohni në mikrovalë./L.F-dritare.net

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Domate
6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Karota
6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Mish pule

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Mishi i përpunuar

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Speca djegës

6 ushqime që nuk duhet t'i ngrohni kurrë në mikrovalë
Vezë