Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

E reja i shkruan psikologes: Nuk kam vullnet të jem aktive. Më ndihmo!

E reja i shkruan psikologes: Nuk kam vullnet të jem aktive. Më ndihmo!

Përshëndetje Psikologe Enertila

Unë që po ju shkruaj jam një lexuesja juaj e rregullt dhe fillimisht ju përgëzoj për punën tuaj. Problemi im është se kam disa javë që nuk kam dëshirë të bëj asgjë. Më ka humbur dëshira dhe vullneti për të qenë aktiv. Kjo po më mundon shumë. Ju lutem çfarë mund të më thoni ju për situatën time ? Punë të mbarë.

Përshëndetje lexues të Dritare.net!

Të mos duash të bësh asgjë mund të jetë normale në periudha të caktuara të jetës sonë. Në fakt, jo gjithmonë jemi në gjendje të menaxhojmë stresin e çdo dite dhe mund të ndodhë që të dëshirojmë të shkëputemi dhe të shijojmë pak pushim. Në disa raste, kjo gjendje shpirtërore mund të vazhdojë dhe me kalimin e kohës mund të lidhet me disa probleme të ndryshme që ndikojnë në shëndetin tonë mendor. Të mos duash të bësh asgjë mund të ketë shkaqe të ndryshme , dua të theksoj e dashur lexuesja jonë se ndonjëherë, kënaqja e kësaj ndjenje mund të jetë shumë e dobishme për rikuperimin e energjisë fizike dhe mendore.

Ndër arsyet pse mund të kemi një dëshirë të vazhdueshme për të mos bërë asgjë, mund të jetë edhe mënyra se si e përkufizojmë veten. Kështu mund të mendojmë gabimisht se dembelizmi ose mungesa e iniciativës korrespondon me natyrën tonë të vërtetë, duke përfunduar duke ndikuar negativisht në sjelljen tonë. E dashur lexuesja jonë!

Një person që nuk ka dëshirë të bëjë asgjë, mund ta gjejë veten duke humbur motivimin sepse ndihet nën presion. Ndonjëherë pas dëshirës për të mos bërë asgjë fshihet tendenca për të nxjerrë përfundime të shpejta. Në këto situata, rreziku është që të mos jemi të gatshëm të bëjmë asgjë derisa të marrim rrezikun për të ndërmarrë veprime , duke vënë kështu në provë pritshmërinë.

Mosdashja për të bërë asgjë të bën të ndihesh i trishtuar. E dashur lexuesja jonë në këndvështrimin tim në situatën tuaj do t’ju orientoja të pranoni momentin kur mendoni se 'nuk dua të bëj asgjë' dhe ta mirëprisni si një sugjerim për të pushuar dhe për të mos qenë produktiv me çdo kusht. Lexuesja jonë mendoni për ambiciet dhe dëshirat dhe pyesni veten nëse vërtet po punoni për të arritur qëllimet tuaja. Një këshillë e fundit që do të doja t'i jepja është kjo: nëse kjo gjendje bëhet e vazhdueshme, drejtohuni një profesionisti të mirëqenies psikologjike. Uroj shumë që këndvështrimi im tu ndihmojë sadopak në shqetësimin tuaj. Gjithë të mira!/dritare.net