Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Vetmia po më shkatërron mendjen. Si ta përballoj!

Vetmia po më shkatërron mendjen. Si ta përballoj!

Përshëndetje Psikologe Enertila

Unë që ju shkruaj jam një vajzë 28 vjeç dhe jam në marrëdhënie pune. Problemi im është se kohët e fundit ndihem e vetmuar. Edhe kur jam me miq apo edhe në familje. Nuk arrij ta kuptoj përse më ndodh. Si mund të më ndihmoni?! Ju falënderoj e suksese!

Psikologia Enertila Bekteshi, përgjigjet!

Përshëndetje lexuesja jonë!

Të ndihesh vetëm është diçka që secili prej nesh e ka përjetuar të paktën ndonjëherë. Të ndihesh vetëm, është shumë ndryshe nga të qenit vetëm. Të jesh vetëm është kur ju jeni vetëm sepse nuk jeni në shoqërinë e njerëzve të tjerë, ose sepse keni vendosur të kaloni kohë vetëm. Kur një person mendon se ndihet i vetmuar ka të bëjë me mënyrën e të menduarit dhe mënyrën e marrëdhënieve me të tjerët. Mund të ndodhë që të ndihemi vetëm në familje, ose të ndihemi të vetmuar në çift. Mund të ndodhë gjithashtu të ndihemi të frikësuar për t'u ndjerë vetëm në mes të kaq shumë njerëzve. Ndjenja e vetmuar mes njerëzve mund të ketë disa arsye. Mund të ndihemi të vetmuar mes të tjerëve për shkak të vështirësisë për t'u shoqëruar dhe për t'u përshtatur në një grup Vetëm mund të ndihesh nga marrëdhënia me veten, vetëbesim i ulët, marrëdhënia me të tjerët .

Nëse mendimi juaj për t'u ndjerë vetëm shoqërohet me probleme të rëndësishme psikologjike, ajo që mund të bëni është të mësoni të menaxhoni mendimet dhe emocionet e dhimbshme, në mënyrë që ato të mos jenë më pengesë për mirëqenien tuaj Leximi është një luftues i shkëlqyer për vetminë dhe mund të ketë shumë libra për ata që ndihen të vetmuar. shoqërimi me njerëz që vërtet na bëjnë të ndihemi mire, gjithashtu duke shkuar në vendet që të pëlqejnë më shumë ose që gjithmonë ke dashur t'i vizitosh, praktikoni sporte ose aktivitete të tjera që stimulojnë trupin dhe mendjen.

Por gjëja më e rëndësishme për të bërë kur mendimi juaj i vetëm është "Ndihem i vetmuar dhe i trishtuar", është të kuptoni se gjendja në të cilën kanë lindin mendimet e vetmisë është e përkohshme. Ndoshta është momenti që mbështetja e një profesionisti mund të bëjë ndryshime. Një terapist do tu ndihmojë të jeni në gjendje për të rritur dashurinë për veten .Shpresoj shumë qe këndvështrimi im t’u ndihmojë. Gjithë të mirat!/dritare.net