Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Ja sa herë duhet të bëni seks sipas moshës që keni!

Ja sa herë duhet të bëni seks sipas moshës që keni!

Shumë njerëz ankohen që nuk bëjnë seks mjaftueshëm në jetën e tyre në çift apo edhe që bëjnë shumë seks. Por nëse pyet dy persona dhe pastaj partnerët e tyre, përgjigjja do të jetë gati e njëjtë. 2 herë në javë.

Për burrat, përgjigjja është pak e sikletshme, sepse në të vërtetë duan të bëjnë çdo ditë. Ndërsa gratë, nën presionin e vazhdueshëm të partnerit, thonë se nga inati duan ta rrallojnë, ta çojnë në një herë në muaj.

Por sa seks duhet të bëni sipas moshës që keni?

Sipas një studimi, personat 18 deri 29 vjeç bëjnë seks mesatarisht deri në 112 herë në vit, 30-39-vjeç mesatarisht 86 herë në vit, ata 40-49 vjeç mesatarisht 69 herë në vit. 13% e çifteve të martuara kanë marrëdhënie seksuale disa herë në vit, 45% disa herë në muaj, 34% dy deri në tri herë në javë dhe 7% katër ose më shumë herë në javë.

Mos u shqetësoni nëse nuk bëni shumë seks, asgjë e keqe nuk po ndodh në marrëdhënien tuaj. Pasi përveç seksit keni edhe preokupime të tjera si puna, familja, ndonjëherë jeni edhe të lodhur. Sipas ekspertëve, ata që bëjnë seks 3-5 herë në javë janë më të lumturit./dritare.net