Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Si të punoni me dikë që nuk e pëlqeni!

Si të punoni me dikë që nuk e pëlqeni!

Keni një koleg ose kolege që nuk iu ecin punët dhe aq mirë? Ju në fakt nuk mund të zgjidhni familjen tuaj, kështu që aq më pak nuk do të mund të zgjidhni kolegët tuaj. Ndonjëherë ne përfundojmë me një koleg që na bën të heqim dorë nga puna ose thjesht të zhdukemi në një dimension tjetër.

Ju mund të gjeni një milion mënyra për të shmangur dikë, por kjo nuk e zgjidh problemin tuaj. Nëse doni të evoluoni dhe të ecni përpara, duhet të gjeni një mënyrë për të punuar me ta.

Janë ata apo jam unë?

Ju ndoshta po thoni,"padyshim ata".

Përgjigja më realiste është: të dyja palët. Kjo është pjesa më e vështirë për t'u pranuar, por duhen dy për të kërcyer tango apo jo?

Vetëm për shkak se nuk mund ta duroni këtë person nuk do të thotë se janë botërisht të patolerueshëm. Shikoni se si mund të veproni në këtë situatë.

Hapi i parë për të filluar është të jesh i vetëdijshëm për paragjykimin e atributit. Kjo është tendenca jonë për t'i dërguar gabimet ose mangësitë tona te faktorët e jashtëm dhe gabimet ose mangësitë e njerëzve të tjerë në karakterin e tyre aktual.

Për shembull, le të themi se keni mbërritur vonë në punë. Paragjykimi i atribuimit do të bënte që ju të shfajësoni vonesën tuaj duke pretenduar se kishte trafik të madh. Por nëse dikush tjetër është vonë padyshim, janë dembelë.

Kini kujdes për efektin spiral në rënie, vazhdimisht duke kërkuar prova për të konfirmuar antipatinë tuaj kundrejt tyre. Do ta gjeni, por kjo rrit toksicitetin në vendin e punës.

Si të punoni me dikë që nuk e pëlqeni!

Ju nuk mund të ndryshoni njerëz të tjerë, por mund të ndryshoni reagimin tuaj ndaj njerëzve të tjerë.

Ju mund të keni dëgjuar shprehjen, "ju nuk bëni durim derisa të testohet durimi juaj". Në mënyrë të ngjashme, ju nuk bëheni më tolerantë dhe pranues derisa të testohet toleranca dhe aftësia juaj për të pranuar.

Çdo situatë është pasqyrë e gjendjes tuaj emocionale. Nëse e shihni veten duke u inatosur ose intolerant nga sjellja e dikujt, atëherë sjellja e tij po iu tregon, si një pasqyrë, se keni zemërim dhe intolerancë brenda vetes.

Kjo është një pikë e rëndësishme. Është shumë më lehtë të thuash, "Po ma bën këtë!" Është shumë më e vështirë të reflektosh vetë dhe të mendosh, "Pse po reagoj në këtë mënyrë?"

Nëse të dy nuk e pëlqeni njëri-tjetrin

Nëse duhet të punoni me këtë person, pranojeni këtë gjë. Përdoreni atë si një mundësi për zhvillimin tuaj të udhëheqjes. Jini të sinqertë me veten dhe kolegun tuaj. Mund të jetë një ide e mirë që ta nisni duke biseduar.

Ju mund të provoni të thoni: "Ne nuk po shkojmë aq mirë, çfarë mund të bëjmë? Le të përpiqemi të krijojmë ide se çfarë po na pengon.

Shihni nëse mund të gjeni një model. A ka tema ose probleme të veçanta që ju shkaktojnë të dyve? A ka ndonjë zonë të veçantë kur aktivizohet zemërimi, padurimi dhe intoleranca?

Shihni nëse do të takohen në gjysmë të rrugës. Nuk ka të bëjë me ta ose me ju, ka të bëjë me mënyrën se si mund ta rregulloni këtë së bashku.

Nëse personi tjetër nuk është i gatshëm ta flasë atë ose të bëjë kompromis, kjo do të bjerë mbi ta. Ju mund të flini të qetë duke ditur se keni bërë një përpjekje. Nëse nuk janë të hapur për të bashkëpunuar, qetësojeni veten.

Kjo është një mundësi empatie

Ka vlerë potenciale në çdo ndërveprim. Duke marrë parasysh këndvështrimin e një tjetri dhe bashkë me të, motivimin e tyre, është një mundësi për të praktikuar empatinë.

Edhe marrëdhëniet tuaja më të forta duan kohë. Miqtë më të mirë e bezdisin njëri-tjetrin. Bashkëshortët marrin nervat e njëri-tjetrit. Është pjesë e jetës. Dallimi me këto marrëdhënie është që ju zakonisht i jepni personit tjetër përfitimin e dyshimit.

Pyete veten: "Çfarë mund të marr nga kjo përvojë që do të më ndihmojë të rritem herën tjetër?" Mund të tingëllojë pa lidhje, por ju detyron të kërkoni pozitiven në atë që duket të jetë një situatë negative.

Kjo lehtëson ngarkesën mendore dhe e kthen çdo situatë "negative" në një sfidë të ftohtë.

Ekziston një tendencë e fortë për të shmangur atë që nuk na pëlqen. Ashtu si çdo sfidë, megjithatë, nëse e shikoni si një mundësi për t’u rritur, do të merrni frymë lehtësisht./dritare.net