Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Njerëzit, të cilët kanë jetuar 100 vjet dhe më shumë, shpesh pyeten për dietën e tyre. Normalisht, ne presim të dëgjojmë përgjigje që përfshijnë fruta, perime, ose thjesht një dietë të ekuilibruar. Por, ka disa njerëz, përgjigjet e të cilëve mund të jenë pak më specifike dhe nganjëherë, të pazakonta.

Më poshtë ju sjellim ushqimet që hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjeç.

1. Proshutë

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Susannah Mushatt Jones jetoi deri në moshën 116-vjeçare. Ajo hante 4 copa proshutë, vezë dhe grurë për mëngjes. Sigurisht, fakti që ajo flinte rreth 10 orë çdo ditë mund të ketë kontribuar edhe në jetëgjatësinë e saj

2. Vezë të papërpunuara

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

E lindur në 1899-ën, Emma Morano, e cila jetoi deri në moshën 117-vjeçare, kishte një dietë të pazakontë që filloi gjatë adoleshencës. Për më shumë se 90 vjet, ajo përfshinte në dietën e saj: 3 vezë në ditë dhe 2 prej tyre të papërpunuara. Por Morano kënaqej duke ngrënë edhe biskota.

3. Çokollatë

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Jeanne Calment jetoi deri në moshën 122-vjeçare. Ajo kishte një mënyrë jetese aktive dhe e ngau biçikletën deri në moshën 100-vjeçare. Ajo kënaqej duke ngrënë çokollatë.

4. Patatinat

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Matilda Curcia jetoi 101 vjeç falë një elementi kryesor dhe të pazakontë në dietën e saj. Intervistat zbuluan se përveç ushtrimeve të përditshme, ajo hante 3 patate të skuqura çdo natë, informon dritare.net

5. Sushi

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Misao Okawa e cila jetoi 117 vjet besonte se 2 faktorë kryesorë kontribuuan në jetëgjatësinë e saj: gjumi (8 orë në ditë) dhe sushi.

6. Harenga

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Hendrikje van Andel-Schipper, ose Hennie, ia atribuoi jetëgjatësinë e saj ngrënies së harengës së kripur të papërpunuar dhe pirjes së lëngut të portokallit. Kur ishte 82 vjeçe, Hennie vendosi t'ia dhurojë shkencës trupin e saj, pasi të vdiste. Ajo jetoi 115 vjet.

7. Pulë e skuqur dhe akullore

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Për Gertrude Baines, e cila jetoi deri në moshën 115-vjeçare, proshuta nuk ishte e mjaftueshme. Dieta e saj përfshinte jo vetëm proshutë krokante, por edhe pulë të skuqur dhe akullore.

8. Soda dietike

8 ushqimet që i hëngrën disa njerëz dhe jetuan mbi 100 vjet!

Theresa Rowley shijon çdo ditë një kanaçe Kola dietike. Sigurisht, ajo nuk e ka pirë tërë jetën e saj, pasi Rowley lindi në vitin 1914, 68 vjet para se pija të fillojë të shitej./K.C/dritare.net