Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Çfarë nuk u pa sot në Kuvend!

Çfarë nuk u pa sot në Kuvend!

Ditën e sotme u mbajt seanca e pritur në Kuvend, e dyta pas zgjedhjeve të 14 majit. Kuvendi miratoi sot projektligjet për reformën e pagave në institucionet kushtetuese dhe administratën publike. Kuvendi ka miratuar me 93 vota ndryshimet në ligjin për “statusi i gjyqtarëve dhe prokurorëve”, që rrit pagat e tyre. Miratimi i ligjit kërkonte shumicë të cilësuar 84 vota. Ligji për pagat në institucionet kushtetuese u miratua me 95 pro, 0 abstenim, 3 kundër, 5 nuk morën pjesë në votim. Ja disa nga momentet që nuk u panë gjatë seancës së Kuvendit sot./M.T/dritare.net