Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Kush janë filogrekët që duan Vorio-Epirin! Flet Bardhyl Reso

Kush janë filogrekët që duan Vorio-Epirin! Flet Bardhyl Reso
Në rubrikën Intervista e Ditës në DritareTV, i ftuar nga SHBA Bardhyl Resu u shpreh për çështjen Beleri dhe diskutimet për Vorio-Epirin, të cilat janë ide të vjetra dhe ka persona që financohen për të punuar vetëm për të folur për Vorio-Epirin.

“Historia e Vorio-Epirit nuk është një histori që doli sot, por është një histori e përdorur që në vitin 1844. Ideja e tyre për shtetin Grek ishte ideja për Bizantin e ri. Kjo ka qenë një nga pikënisjet e para. Ka grekë që punojnë vetëm për këtë punë, madje edhe këtu në SHBA ka një shoqatë që punon dhe finacohet vetëm me idenë e Vorio-Epirit.”,u shpreh Reso./M.T/dritare.net