Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Lista dhe shuma/ KQZ gjobit 103 parti poltike!

Lista dhe shuma/ KQZ gjobit 103 parti poltike!

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pasi miratoi raportin e gjetjeve nga auditimi i fondeve të përfituara dhe shpenzuara nga partitë politike për vitin kalendarik 2021 ka vendosur të sanksionojë 103 subjekte politike dhe disa kandidatë politikë, të cilët kanë marrë pjesë në zgjedhjet e fundit vendore.

Komisioneri vendosi sanksione administrative ndaj partive politike:

1. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Zhvillim Kombëtar;

2. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen;

3. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Puntore Shqiptare”;

4. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar”;

5. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Punës Shqipërisë”;

6. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Demokracia e Re”;

7. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Përparimi Kombëtar i Shqipërisë”;

8. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Blertë Shqiptare”;

9. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Uniteti Kombëtar”;

10. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Prosperitetit Demokratik të Shqipërisë”;

11. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Universale Shqiptare”;

12. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Liberale Shqiptare”;

13. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ekologjike”;

14. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Socialpunëtore e Shqipërisë”;

15. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Socialreformiste e Shqipërisë”;

16. Gjobë në vlerën 60 000 lekpër “Partia Besëlidhja Kombëtare Demokratike Shqiptare”;

17. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Demokratike për Vlera, Mirëqënie, Progres”;

18. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Alternative Republikane”;

19. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Konservatore”;

20. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar”;

21. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkësia Kombëtare Shqiptare”;

22. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Triumfi i Legalitetit”;

23. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Rimëkëmbja Kombëtare”;

24. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Centriste Mirëqënies Popullore Shqiptare”;

25. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Pajtimit Kombëtar”;

26. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë (e rindërtuar)”;

27. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Kombëtare Shqiptare”;

28. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Alternativa Liberale e Shqipërisë”;

29. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë”;

30. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Majtës Demokratike Shqiptare”;

31. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ambientaliste”;

32. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Nacionale Shqiptare”;

33. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Monarkiste Demokrate Shqiptare”;

34. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Rruga e Vërtetë Shqiptare”;

35. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokrate e Re”;

36. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Mendimi i Djathtë Liberal”;

37. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokracia Paqësore e Shqipërisë”;

38. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Socialiste Shqiptare”;

39. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Sigurisë Kombëtare Shqiptare”;

40. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shpresa Demokrate”;

41. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë 8 Nëntori”;

42. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokratike Peza Gjirokastër e Shqipërisë”;

43. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Integrimit Social Kombëtar Shqiptar”;

44. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja e Blertë”;

45. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për të Drejtat e Njeriut”;

46. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqiptare Atdheu”;

47. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokracia e Re e Djathtë Shqiptare”;

48. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara”;

49. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Çështjeve Shqiptare”;

50. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Fronti i Majtë”;

51. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqipëria e Re”;

52. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Elitare Kombëtare”;

53. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqiptare e Rindërtimit”;

54. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare”;

55. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara – e Re”;

56. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Lista për Shqipëri Natyrale”;

57. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Kombëtare”;

58. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Progresi Social Kombëtar”;

59. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca për Europën”;

60. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokratike e Bashkimit Myslyman të Shqipërisë”;

61. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ligj dhe Drejtësi”;

62. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia G99”;

63. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Toleranca e Re e Shqipërisë”;

64. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Europiane Ekologjike”;

65. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Arbnore Kombëtare”;

66. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve”;

67. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Personat me Aftësi të Kufizuar”;

68. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Shqipëria e Re”;

69. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca për Barazi dhe Drejtësi e Shqipëtarëve”;

70. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja për Drejtësi dhe Progres”;

71. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Kuq e Zi”,

72. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Forca Rinia”;

73. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shkodra 2015”;

74. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Sfida për Shqipërinë”;;

75. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Demokratike Shqiptare”;

76. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Indipendentëve (Centriste) të Shqipërisë”;

77. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Nacional Demokrate e Shqipërisë”;

78. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Popullore Shqiptare”;

79. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Nacionaliste Shqiptare”;

80. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Djathtë Demokratike e Shqipërisë”;

81. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Drejtësia Shoqërore”;

82. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Progresi Demokratik”;

83. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Mbrojtja e të Drejtave Kombëtare”;

84. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Re Socialiste e Shqipërisë”;

85. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ideali Demokratik Shqiptar”;

86. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Demokraci”;

87. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ideali Komunist”;

88. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Biznesit Shqiptar”;

89. Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Popullore për Drejtësi”;

90. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Bindja Demokratike”;

91. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Demokratike”;

92. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Zgjidhja”;

93. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Balli Kombëtar”;

94. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Kristian Demokrate”;

95. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Popullore Kristiandemokrate e Shqipërisë”;

96. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Integrimi Social Kombëtar Shqiptar”;

97. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Sigurisë Kombëtare Shqiptare”;

98. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara – e Re”;

99. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Ligj dhe Drejtësi”;

100. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Popullore”;

101. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Kuq e Zi”;

102.Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Shkodra 2015”;

103. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Europiane Ekologjike”;

Gjithashtu, u miratua edhe raporti i gjetjeve nga auditimi i fondeve të përfituara dhe shpenzuara nga partitë politike pjesëmarrëse në zgjedhjet e pjesshme vendore të datës 6 Mars 2022.

Komisioneri vendosi t’i propozojë Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve marrjen e masës administrative ndaj:

1.Gjobë në vlerën 3 000 000 lekë për partinë politike “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

2.Gjobë në vlerën 3 000 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike” (neni 23/4, pika 3 të ligjit “Për Partitë Politike”);

3.Gjobë në vlerën 500 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike”(neni 173, pika 3 të KZ);

4.Gjobë në vlerën 100 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike”(neni 173, pika 8 të KZ);

5.Gjobë në vlerën 92.775 lekë për kandidaten për kryetare bashkie të Partisë Socialiste e Shqipërisë, zj. Emirjana Sako dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së, sipas nenit 173, pika 5 të KZ;

6.Gjobë në vlerën 120.590 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Partisë Socialiste e Shqipërisë, z. Edison Memolla dhe dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ;

7.Gjobë në vlerën 91.420 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Koalicionit Shtëpia e Lirisë, z. Bardh Spahia dhe dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ;

8.Gjobë në vlerën 415.000 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Koalicionit Shtëpia e Lirisë, z. Ardian Muka dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ.

Sanksione janë vendosur dhe për disa media./dritare.net