Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Sa guximtarë janë të rinjtë për të investuar në Shqipëri!

Sa guximtarë janë të rinjtë për të investuar

Emisioni “ Sot me Xhesin” u tha ndjekësve të Dritares mirëmëngjesi nga një ambient mjaft tërheqës. Të vendosur në “Sheqer Candy Store” sot u diskutua për të rinjtë. Guximi për ngritjen e një biznesi dhe mënyra sesi shkohet deri në konkretizimin e një ideje, u rrëfye sot nga Denisi, djali i cili nuk hoqi dorë kurrë nga Shqipëria.

Sa guximtarë janë të rinjtë për të investuar

Ai bashkë me miqtë e tij kishin vizionin e një vendi unik i frekuentueshëm nga të rinj, fëmijë dhe jo vetëm, i mbushur plot me ëmbëlsira, haribo dhe karamele. Marrë shkas nga ky rast, Dritare përsëri i erdhi në ndihmë duke i dhënë zë këtij biznesi të sapo hapur. Nisur nga historia e rrëfyer nga Denisi, ndjekësit e emisionit u ftuan të diskutonin rreth vështirësive që mund të kenë të rinjtë për të ndërtuar dhe ngritur biznesin e tyre.

Sa guximtarë janë të rinjtë për të investuar

Disa prej tyre argumentuan se korrupsioni ishte pengues si dhe ndoshta rreziku se biznese të tjera paralele të cilat janë informale mund të çekuilibrojnë totalisht tregun. Të pyetur mbi biznesin e dëshiruar të rinjtë shqiptar u shprehen se për ta ishte shumë herë më e lehta nisja e një biznesi jashtë Shqipërisë./dritare.net