Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Unioni i Transportit Publik: Nga sot do të punojmë me gjysmë kapaciteti të autobusëve!

Unioni i Transportit Publik: Nga sot do të punojmë me gjysmë

Unioni i Transportit Publik njoftoi se duke filluar nga dita e sotme, do të punojë me gjysmë kapaciteti të mjeteve urbane. Në njoftim thuhet se pasojat e pandemisë dhe rritja e çmimit të naftës, i ka detyruar ata të marrin këtë vendim.

"Të nderuar, Përfaqësuesit e Unionit të Transportit Publik, ju vejnë në dijeni se pas një viti e gjysmë nga rihapja e transportit publik, ndodhemi ende në pikën fillestare ku asnjë nga institucionet përgjegjëse nuk ka marrë asnjë masë apo plotësim të kërkesave ekonomike të premtuara.

E të gjendur në këtë situatë të pafuqishme ekonomike për të përballuar ecurinë e transportit dhe sidomos pas rritjes së vazhdueshme e të pandërprerë të çmimit të naftës dhe të largimit të stafit, jemi të detyruar që të operojmë nga datë 18.10.2021 me gjysmën e kapacitetit të flotës së mjeteve urbane.

Jemi në këtë situatë pas shumë kërkesash dhe njoftimesh si në institucionet vendore dhe ato qendrore ku mos reagimi i tyre na bën që të shkojmë deri në një kapitullim ekonomik të këtij sektori.

Duke kërkuar mirëkuptimin e qytetarëve, mbetemi në pritje të zgjidhjes së kërkesave tona nga ana e institucioneve përgjegjëse", thuhet në njoftimin e Unionit të Transportit Publik./L.F-dritare.net