Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Ja pse duhet t'i zëvendësoni dyshekët çdo 7 vjet!

Ja pse duhet t'i zëvendësoni dyshekët çdo 7 vjet!

Këshilla më e mirë që ju të bëni gjumë të rehatshëm është të ndryshoni dyshekun tuaj çdo 7 vjet ose çdo 10 vjet, në varësi të dyshekut. Jetëgjatësia e dyshekut tuaj varet nga kujdesi që ju tregoni për të, sa shpesh rrotulloheni dhe sa flini.
Më poshtë dritare.net ju sjell arsyet pse duhet ta ndryshoni shpesh dyshekun tuaj!
Pluhuri

Imagjinoni sa pluhur mund të mbledhë dysheku për 7 vjet, që është i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Ja pse duhet t'i zëvendësoni dyshekët çdo 7 vjet!


Gjumi i dobët

Në një dyshek të vjetër gjumi nuk është cilësor. Pasojat e një gjumi të dobët janë të lidhura me sëmundjet e zemrës, veshkave dhe diabetit.

Zhurma

Nëse dysheku juaj bën zhurmë kur lëvizni, duhet ndryshuar.


Ndryshimi i trupit

Trupi juaj ndryshon ndër vite, ndaj duhet të ndërroni edhe dyshekun, për shkak se ka marrë formë./K.C/dritare.net