Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Erion Braçe: Faslli Haliti ishte një lushnjar i madh!

Erion Braçe: Faslli Haliti ishte një lushnjar i madh!

Nga Erion Braçe

Lushnja e bukur, e artit-fjales e kenges, poezise e prozes, ka tre ikona qe rrezatojne kombetarisht: VACE ZELEN, VATH KORRESHIN, FASLLI HALITIN!

Te tre bashke kane nje super veper, jane shenja e Lushnjes ne letrat dhe muziken kombetare; Pa ta, jo Lushnja por Shqiperia duket me e varfer.

Faslli Haliti eshte;
Poetet nuk shkojne kurre!
Fjala me mendim, pasion, emocion e poezise nuk mbyllet kurre ne nje arkemort; ESHTE SI SHPIRTI!

Faslli Haliti e ka bere fjalen poezi e poezine e beri te perjetshme;
Ndaj per poezine e luftuan!

Faslli Haliti eshte;
Si lushnjar i urte e i mencur, si burre,
si prind, si gjysh, si poet,
si perfaqesues i popullit,
si i majti modern, i lire e i pamposhtur!

Faleminderit per shpirtin, fjalen, poezine!

Lamtumire mjeshter i madh!/Marrë nga Instagrami i autorit