Na ndiqni edhe në

Shëndet

Këto janë simptomat më të zakonshme të kovid tek fëmijët!

Këto janë simptomat më të zakonshme të kovid tek

Një anë e mirë e pandemisë së koronavirusit është se fëmijët, në përgjithësi, kursehen nga rezultatet më serioze. Më shumë se 4.7 milion raste pediatrike janë diagnostikuar në Shtetet e Bashkuara deri më tani dhe nën 2% kanë rezultuar në shtrim në spital.

Por ende mbeten pyetje në lidhje me efektet afatgjata të kovid tek fëmijët, veçanërisht përsëritjen e tij në distanca të gjata.

Në pjesën më të madhe, ankesat më të zakonshme të fëmijëve që përballen me kovid të zgjatur, të cilës Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve i referohen si një "gjendje paskovidi",janë pothuajse të njëjta me ato të të rriturve.

Vështirësia në frymëmarrje, gulçimi dhe lodhja janë në krye të listës, por ashpërsia e këtyre simptomave është e ndryshme. Për shembull, Carey Lumeng, një pulmolog pediatrik me Spitalin e Fëmijëve CS Mott i cili drejton Klinikën Pediatrike të Sindromës Post-kovid, tha se ekipi i tij ka trajtuar disa pacientë pediatrikë që janë atletë dhe vuri re se ata nuk ishin në gjendje të vraponin dhe të luanin në të njëjtën mënyrë si ata mund të para-kovidit.

Fëmijët e tjerë përjetojnë nivele të lodhjes, që janë të thella dhe të pamëshirshme. Ekspertët po eksplorojnë sesi kovidi në distanca të gjata tek fëmijët mund të mbivendoset me kushte serioze si sindroma e lodhjes kronike ose sindroma e takikardisë, të cilat mund të shkaktojnë marramendje, rraskapitje dhe palpitacione të zemrës.

Fëmijët me kovid të zgjatur gjithashtu raportojnë se kanë të bëjnë me "mjegullim të trurit", e cila është një term i gjerë, i përdorur për të përshkruar vështirësinë e të menduarit ose përqendrimit.

"Tek fëmijët dhe adoleshentët, kjo mund të duket sikur ata papritmas zhvilluan çrregullim të deficitit të vëmendjes" sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë. Shumë prindër tashmë po bëjnë atë që sugjerojnë mjekët dhe udhëzimet e shëndetit publik.

"Delta është një lojë krejtësisht e re dhe ne po shohim sëmundje më të rënda tek fëmijët. Unë jam nervoz dhe po i inkurajoj njerëzit të dëgjojnë komunitetin mjekësor për të ditur se çfarë të bëjnë, "tha eksperti i shëndetit Arnaout. "Ne jemi duke u mbytur, por ne po përpiqemi të ndërtojmë varkën ndërsa notojmë në të."/The huffington post/M.T/dritare.net