Na ndiqni edhe në

Shëndet

Koha më e mirë për të humbur peshën, ja ç'duhet të bëni!

Koha më e mirë për të humbur peshën, ja

Fillimi i vjeshtës është periudha ideale për të përmbushur qëllimet e vëna në të mirë të shëndetit, punës, bukurisë e të tjerë. Në fakt, sipas dietologëve, fillimi i vjeshtës mund të krahasohet lehtë me janarin dhe fillimin e vitit.

Në fillim të çdo viti, shkencëtarët kanë vënë re se njerëzit nisin të angazhohen drejt arritjes së një peshe trupore të mirë, por me kalimin e ditëve entuziazmi bie. Kjo arrin majat sidomos në muajt e verës kur njerëzit lëshohen më shumë drejt tundimeve në të ngrënë e në të pirë.

Hapi i parë drejt humbjes së peshës së akumuluar gjatë vitit është vendosja e objektivave.

Ushqimet E Shëndetshme
Duke nisur që tani, njeriu duhet të përqendrohet më shumë në ushqyerjen e shëndetshme.


Këtu përfshihen karbohidratet e shëndetshme, yndyrnat e shëndetshme dhe proteina.

Kujdes me gabimet në të ushqyer, lexoni këtë shkrim për të mësuar më shumë.

Duhet të tregoheni të kujdesshëm sepse ushqyerja e shëndetshme ndryshon nga dietat kufizuese.

Aktiviteti Fizik
Aktiviteti fizik ditor është një mënyrë shumë e mirë për të përmbushur misionin e rënies në peshë.

Ecni mbi 10,000 hapa në ditë, nisni aerobinë apo palestrën dhe lëvizni sa më shumë.

Motivohuni
Motivimi për rënien në peshë duhet të vijë së brendshmi, në të kundërt nuk do të arrini kurrë të humbisni kilogramët e tepërt.

Vendosni Objektiva Realiste
Objektivat që duhet të vendosni duhet të jenë të arritshme dhe realiste.

Sa më realiste të jenë, aq më të realizueshme bëhen.

Mos kërkoni të humbisni peshë menjëherë.

Mos harroni që vjeshta është një fillim i ri dhe siç thonë, “fillimi i ri, gjysma e punës.”/M.T/dritare.net