Na ndiqni edhe në

Shëndet

E thotë dhe shkénca/ Ja sa filxhanë kafe duhet të pini në ditë, për të jetuar më gjatë!

E thotë dhe shkénca/ Ja sa filxhanë kafe duhet të pini

Gjatë shékullit të 17-të, kush pinte kafe dénohej me vdékje. Në atë kohë, besohej se kafja kishte éfekte që ndryshonin mendjen. Për fat të mirë, tani ne mund të pimë kafe sa të duam dhe është vërtetuar shkéncërisht që ka përfitime të mira për shéndetin tonë. Por prapëseprapë ka diskutime rreth sasisë, domethënë sa kafe duhet të pimë në një ditë. Një grup shkéncëtarësh nga Gjermania kanë zbuluar se kafeina përmirëson mënyrën sesi funksionojnë qelizat te enët e gjakut dhe i bën të performojnë sikur janë qeliza të reja. Studiuesit besojnë se sasia optimale e kafes, që na duhet për të pasur një zemër më të re, është 4 filxhanë në ditë. Sipas studimeve, ata që pinë kafe jetojnë më gjatë, por nuk duhet ta téprosh me sasinë. Nëse pini më shumë se 6 gota ékspres çdo ditë, mund të rritet deri në 22% rréziku për t’u sémurur nga zemra./K.C/dritare.net

E thotë dhe shkénca/ Ja sa filxhanë kafe duhet të pini